Kołobrzeskie hotele znalazły sposób na przyciągnięcie gości nad morze zimą. Czterech szefów nadmorskich obiektów Zdrojowa Hotels przygotowało wyjątkowe menu oparte na lokalnych przepisach i produktach od okolicznych dostawców.
Menu regionalne to pomysł na zainteresowanie gości potrawami z regionu pomorskiego. Śledź, bulion rybny, czy golonka – to dania nawiązujące nie tylko do historii kuchni pomorskiej, ale przede wszystkim inspirowane lokalną tradycją. Zaproponowane dania z regionu podawane są w nieco innej, bardziej nowoczesnej odsłonie. – Kuchnia wybrzeża to nie tylko morze i jego zasoby, to szeroka gama wspaniałych produktów z okolicy, z których jesteśmy dumni. Ile osób miało okazję skosztować sękacza kołobrzeskiego, którego proponujemy na deser – pyta Rafał Durka, szef kuchni Diune Hotel***** & Resort. Goście będą mogli wybierać między daniami z karty sezonowej a nową ofertą regionalną, identyczną we wszystkich kołobrzeskich hotelach Zdrojowej.
W menu regionalnym znajdują się również wyśmienite wina: białe, czerwone i różowe z renomowanej Winnicy Turnau położonej w Zachodniopomorskiem. – Z ogromną przyjemnością przygotowaliśmy propozycję win, które idealnie komponują się z daniami regionalnymi. W sztuce kulinarnej połączenie tradycji z nowoczesnością zawsze oznacza coś nieoczywistego – mówi Grzegorz Turnau, muzyk i współwłaściciel Winnicy Turnau. Jednym słowem, warto postawić na Pomorze i delektować się regionalnymi potrawami, których smak na długo pozostanie w pamięci.
Menu regionalne jest dostępne w trzech kołobrzeskich restauracjach Zdrojowej: Restauracji Sand{acz} w Sand Hotel****, Restauracja Lobster w Marine Hotel***** oraz Restauracji Arté w Diune Hotel***** & Resort.