Bałtyckie śledzie i dorsze oraz polskie karpie pojawią się na stole wigilijnym papieża Franciszka. Potrawy przygotuje ekipa sześciu kucharzy z Polski.
Święta w Watykanie spędzi grupa sześciu polskich kucharzy, którzy przygotują potrawy wigilijne dla Franciszka i Benedykta XVI. W tej ekipie znalazł się także Ryszard Pilecki, szef kuchni w hotelu "Diva". Polacy pojadą do wiecznego miasta dzięki naszym rodakom, którzy zapowiedzieli ich wśród watykańskich notabli. Z Polski wywieziemy 300 kilogramów karpia, 200 kilogramów dorsza, a także 30 kilogramów śledzia i troci. Polacy chcą skupić się na postnych daniach z ryb. Menu przewiduje zupę rybną z mlekiem kokosowym, śledzia w trzech smakach z ogórkiem kołobrzeskim, dorsza smażonego na topionym maśle z białym winem oraz polędwiczkę z karpia smażonego w migdałach z sosem żurawinowym. Na wigilijnym stole pojawi się również tatar z bałtyckiej troci.
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.