Beata Mieczkowska, pomysłodawczyni książki pt. "Smaczny Kołobrzeg", spotkała się z czytelnikami w Sali Plafonowej Pałacu Braunschweigów. Zapowiada kolejne wydanie przepisów.
To pierwsza w historii naszego miasta swoista książka kucharska, z przepisami związanymi z historią i charakterem naszego miasta oraz okolic. "Smaczny Kołobrzeg" to przepisy zawodowych kucharzy, ale także amatorów, choć jak podkreśla Beata Mieczkowska, te ostatnie wcale nie są gorsze. Całość, uzupełniają fantastyczne zdjęcia Roberta Gauera. - Czasami jedną potrawę fotografowali 3 czy 4 godziny - mówi pomysłodawczyni publikacji. Po spotkaniu, można było spróbować lokalnych potraw i produktów, w tym sękacza produkowanego przez Andrzeja Mielnika, według historycznej receptury.
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.